BejelentkezésOnline felhasználók

We have 2 guests online

Kérdőív

Mit gondol miért stresszesek a munkatársai?
 

Print PDF

A munkahelyi mentálhigiénia fontosságát kutató szakemberek felismerték a munkahelyi stressz okozta károkat, mely a munkavállalók egészségi és mentálhigénés állapotának sérülésével jár. A fenti terület fontosságát továbbá az is indokolja, hogy a probléma mára társadalmi jelenséggé nőtte ki magát. 
A tulajdonos,-intézet vezetőt versenyszférában szerzett tapasztalata döbbentette rá arra, hogy sok vállalat nagy összegeket költ a stressz kezelésére, amely sajnos csak tüneti intézkedés, de az okok feltárására nincsenek megfelelő eszközök, így a stressz valódi visszaszorítása csak látszattevékenység marad. 2oo8 január 1ével hatályba léptetett munkaügyi törvénymódosítás is új nézőpontból foglalkozik a munkahelyi stressz témakörével.

Küldetés

Cégünk küldetése a munkahelyi stresszkutatás mérésrendszerének kialakításán túl az arra alkalmas szempontrendszer kialakításával komplex munkahelyi stresszállapot-felmérés,-értékelés,-kezelés ill. leginkább a megelőzés. Ezen eredmények birtokában mindazon hatások, -melyek lényegesen befolyásolják a fenti körülményeket, - tudatos kommunkációja partnereink , megbízóink és a társadalom szélesebb rétegei irányába.
Túlmenően a kommunikáción, a kiértékelés kapott eredmények birtokában olyan alternatív, egymást támogató megoldási lehetőségek, projektek , intézkedések bevezetésének ösztönzése, melyek rövid ill középtávon hatékonyan segítik a stresszfaktorok redukálását. 

Filozófia

Intézetünk szociális felelősséget érez az egészségesebb munkahelyi légkör megteremtésére, mely a munkavállalók számára jobb és kiegyensúlyozottabb, munkavégzés alapjául szolgál.
Ma már tudományosan bizonyított tény, hogy sok megbetegedés alapja a stressz. Ily módon megfelelő lépésekkel eredményeket érhetünk el a társadalmi egészségmegőrzés –és a betegségmegelőzés terén. Ez végső soron nemzetgazdasági érdek is és nem utolsó sorban a családok egzisztenciájának megőrzését is szolgálja.